OPL ARCHITECTEN // 030 251 10 05 // INFO@OPLARCHITECTEN.NL // MALIESINGEL 38 UTRECHT THE NETHERLANDS
Blog post

EEN GROENE ENCLAVE IN LAAKHAVEN

Syntrus Achmea Real Estate & Finance, Lakenvelder Investment Group en CORES Investment initiëren  samen de ontwikkeling van 844 woningen aan de Verheeskade in het Laakhavengebied Den Haag. De drie partijen hebben op de vastgoedbeurs Provada in Amsterdam een intentieverklaring getekend waarin de samenwerking is vastgelegd.

Laakhaven maakt deel uit van een omvangrijke gebiedsontwikkeling, waarbij het gebied rondom de stations Den Haag CS, HS en Laan van NOI zich ontwikkelt tot een internationaal competitief stadsdeel: het Central Innovation District. In dit gebied moet een groot deel van de stedelijke groei van Den Haag gestalte krijgen. Doel is dat het CID uitgroeit tot een duurzaam, leefbaar en inclusief hart van de stad met een uitstekende bereikbaarheid en internationale aantrekkingskracht.

GEZINSWONINGEN EN STARTERSTOREN

De plannen van Syntrus Achmea, Lakenvelder Investment en CORES Investment voorzien in drie woongebouwen en een woontoren van 120 meter, waarover de 844 appartementen zijn verdeeld.  30 procent van de woningen wordt bestemd voor de sociale huur. In de plint van de woonblokken is ruim 3.100 m2 commerciële ruimte getekend. Daar zijn ook alle stallingen en bergingen opgenomen. In een vervolgfase van het project kunnen er nog 416 woningen bijkomen en dan wordt het hart van het complex gevormd door een collectief dakpark. De drie partijen werken de plannen de komende periode verder uit in nauw overleg met de gemeente Den Haag.

BETAALBARE WONINGEN

“We hebben het volste vertrouwen in de kracht van onze onderlinge samenwerking”, zegt Edvard van Luijn, director Acquisitie & Ontwikkeling bij Syntrus Achmea. “Deze nieuwe woningen voorzien in een grote behoefte aan betaalbare huisvesting en geven een duurzame impuls aan de ontwikkeling van Den Haag, ook in internationaal opzicht. Onze institutionele opdrachtgevers hebben daarmee uitzicht op een uitstekende belegging.”

INTERNATIONALE SAMENWERKING

Lakenvelder Investment Group ontwikkelt voor haar netwerk aan institutionele en private beleggers in Nederland en daarbuiten hoogwaardige, duurzame residentiële-, zorg- en hotelprojecten op uitstekende locaties. De expertise resulteert in vernieuwende woon-, zorg- en hotelconcepten waar investeerders en gebruikers enthousiast over zijn.

“Voor Lakenvelder Investment Group, als initiatiefnemer van het project, is een grote stap genomen in de ontwikkeling van de locatie èn de mogelijke uitbreiding met toekomstige aansluitende ontwikkelingen. Hierdoor ontstaat een mooie toevoeging aan de stadswijk Laakhaven. De strategische samenwerking met CORES Investment heeft hieraan bijgedragen evenals de goede samenwerking met de gemeente Den Haag en niet in de laatste plaats Syntrus Achmea Real Estate & Finance”, aldus Ingmar Dirkse van den Heuvel, managing partner Lakenvelder Investment Group.

CORES Investment is een aanvulling op de activiteiten van de Antwerpse projectontwikkelaar CORES Development, die in 2006 door Peter Leyssens en Jurgen Van Bogaert werd opgericht. CORES Investment richt zich voornamelijk op kernversterkende investeringsprojecten voor institutionele beleggers in binnen-en buitenland. Ze mikken zowel op de residentiële vastgoedmarkt als op de hotel- en kantoorsector.

 “Dit ambitieuze herontwikkelingsproject komt er in nauw overleg met het lokale bestuur. We zetten sterk in op participatie met alle stakeholders, inclusief de buren en de ontwikkelaars van andere projecten binnen de wijk, om zo tot een kwalitatieve buurttransformatie te komen. Het gaat immers over het toekomstbeeld van de gemeente Den Haag.”, zegt Peter Leyssens, medeoprichter van CORES Development en CORES Investment. “Met dit project bevestigen we de mogelijkheden die de hertekening van een stadswijk te bieden heeft, met kwalitatief maatwerk en lokale integratie als belangrijke uitgangspunten.”

Zie ook:          

www.lakenvelderinvestmentgroup.com

www.coresdevelopment.be/nl

www.syntrus.nl/nieuws/initiatief-voor-844-woningen-in-den-haag-laakhaven