OPL ARCHITECTEN // 030 251 10 05 // INFO@OPLARCHITECTEN.NL // MALIESINGEL 38 UTRECHT THE NETHERLANDS
Blog post

MALIEBEACH 2020 @HOME

MalieBeach 2020 vieren we thuis. Voor jouw gezondheid en de onze kunnen we niet bij elkaar komen op ons strand. Dit jaar even geen oude vriendschappen ophalen of nieuwe relaties leggen binnen 1,5 meter. Even geen mijmeringen in het zand, hot cocktails, cool music, culinaire pareltjes. Maar met een compilatie van de voorgaande jaren houden we het goede gevoel vast.

MalieBeach bestaat vanaf 2007. In al die tijd hebben we onze beachparty niet één keer overgeslagen. Met hoogtepunten als The White Beach in 2012, Ron Blaauw in 2016 en High Tide vorig jaar. Maar dit jaar is echt anders. We blijven thuis, werken hard en dromen van volgend jaar: we’ll meet again @ MalieBeach 2021 !!

Blog post

EEN GROENE ENCLAVE IN LAAKHAVEN

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 99blog-OPL-Architecten_Verheeskade_Den-Haag-HS-Laakhaven-1-1024x593.jpg

Syntrus Achmea Real Estate & Finance, Lakenvelder Investment Group en CORES Investment initiëren  samen de ontwikkeling van 844 woningen aan de Verheeskade in het Laakhavengebied Den Haag. De drie partijen hebben op de vastgoedbeurs Provada in Amsterdam een intentieverklaring getekend waarin de samenwerking is vastgelegd.

Blog post

LEIDENS ONTZET

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 99blog-OPLarchitecten_Heerema-1516x878-72dpi-1024x593.jpg

Na de jarenlang beknelling in een te krappe en inflexibele werkomgeving, voelt de oplevering van het nieuwe hoofdkantoor in hartje Leiden als een bevrijding voor de creativiteit  en expertise van Heerema Marine Contractors.

Blog post

SWEET SIXTEEN BY THE CLOUD

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 00-OPL-Architecten_The-Cloud-Amsterdam-header-1516x878-72dpi-1-1024x593.jpg

Het transformatieontwerp heeft geresulteerd in een complete make-over van het oude kantoorgebouw naar een Community Office: afstandelijk bastion werd transparant en toegankelijk, drukkend kantoorlandschap werd inspirerende open werkomgeving, doodse binnentuin werd levendig atrium. Volledig verhuurd en niet meer los te zien van de omgeving Amstelstation en de Knowledge Mile. Opgeleverd in 2018 tellen de 24.000 m2 mee in de nieuwe ranking van Property NL. OPL staat daarmee op ‘Sweet Sixteen’ in de Top-25.

Blog post

HET NIEUWE HQ MERCEDES-BENZ NL

Een kansloos bedrijfsgebouw is in de afgelopen 2 jaar getransformeerd tot het nieuwe hoofdkwartier van Mercedes-Benz Nederland. In het oude gebouw werd een atrium uitgesneden, waar omheen nu grote kantoorvloeren liggen. Vanuit deze intense werkomgeving komt alles samen in een kloppend hart met auditorium, restaurant en meeting facilities.

Blog post

MalieBeach 2019 – High Tide

Een sfeerimpressie van ons utopisch vergezicht op MalieBeach 2019

Op MalieBeach High Tide creëerden we dit jaar een stadsstrand. Met een open blik zag je hoge torens, neon, containers en graffiti. Zo gaven wij uiting aan onze actualiteit van urbanisatie, stedelijke verdichting en hoogbouw.

Blog post

MALIEBEACH 2018 – FUTURE FIT FEST

Een quick tour door het Future Fit Fest op MalieBeach 2018

Met twee inkomend partners erbij voelt OPL zich Future Fit en dat vierden we op MalieBeach. Daarom was het strand dit jaar omgetoverd tot een festivalterrein. Met foodtrucks, bars, special drinks and cool music. We stelden er onze nieuwe combinatie van lange ervaring en jonge onbevangenheid aan je voor. Een bruisende line-up waar jij een onmisbaar deel van bent.

Blog post

CARTESIUSDRIEHOEK VAN START

Eindelijk komt er schot in de ontwikkeling van de Cartesiusdriehoek, het voormalig spoorwegterrein tussen de spoorlijn naar Amsterdam, het rangeerterrein en de gelijknamige weg. De welstandscommissie was lovend over de plannen voor de eerste paar honderd woningen in het gebied.  Over driekwart jaar kan de bouw beginnen.

Blog post

MALIEBEACH 2017 URBAN OASE

 

MalieBeach kleurde dit jaar verrassend groen. Het strand was omgetoverd in een weelderige Urban Oase. Daarmee willen we illustreren hoe we onze binnenstedelijke projecten steeds meer vergroenen. Met inzet van de sedummatten en gekweekte flexipanels van Sempergreen en de groentonomie van Bakx & Meijer. Zo werd onze Urban Oase een swingende beachparty met een gezond kleurtje!

Klik hieronder om de video impressie van MalieBeach 2017 te bekijken

Blog post

HEEREMA NEEMT EEN VLUCHT

Na de jarenlange beknelling in een te krappe en inflexibele werkomgeving, neemt de creativiteit  en expertise van Heerema een vlucht met de oplevering van het nieuwe hoofdkantoor in Leiden.

Delta | VolkerWessels leveren nieuw hoofdkantoor op voor Heerema Marine Contractors in Leiden.

Blog post

RON BLAAUW OP 10E MALIEBEACH

 

Op 30 augustus beleefde MalieBeach zijn 10e editie en speciaal voor deze gelegenheid wilden we een ster uitdelen. In de vorm van een mediterrane avond starring Ron Blaauw. Het werd een zomerse beachparty met een culinaire inslag, met een vibe die je door de winter heen helpt. En hopelijk zien we je dan weer op MalieBeach 2017 !

Klik hieronder om de video impressie van MalieBeach 2016 te bekijken

 

 

Blog post

LUCKY SEVEN !

00 thumb OPL7 1516x878-72dpi

In de lijst van Nederlands meest productieve architecten in 2015 staat OPL architecten/re-designers op nr. 7.  Deze lijst is samengesteld door PropertyNL Research en gebaseerd op het bruto vloeroppervlak van de in 2015 in Nederland opgeleverde kantoorgebouwen, winkelcentra en hotelprojecten. De Top-25 van de lijst werd gepubliceerd in het PropertyNL Magazine van 26 februari 2016. Voor OPL telden het hoofdkantoor voor Heerema Marine Contractors in Leiden en een kantoor-/bedrijfsgebouw op Fokker Logistics Park Schiphol mee. We zijn trots op deze positie en op het vertrouwen van onze opdrachtgevers.

In deze periode werden van onze hand ook het nieuwe kantoor voor Boskalis Dredging & Inland Infra in Papendrecht opgeleverd, het gerenoveerde Utrechtse kantoorcomplex Daalse Kwint, het hoofdkantoor REAAL Verzekeringen te Alkmaar, het Hubrecht Institute op De Uithof Utrecht en een binnenstedelijk complex met woningen en winkels in Rotterdam-Carnisse, maar deze telden niet mee in de productiviteitsmeting.

01 thumb OPL7 1516x878-72dpi

Klik hier voor het artikel en de toelichting bij de rangorde

 

Blog post

NAZOMEREN OP MALIEBEACH

 

Op 1 september was het nog volop zomer en slenterden we door het zand van MalieBeach.

Wat overblijft zijn de herinneringen aan de geuren, kleuren en smaken van onze beachparty; aan het vertrouwde weerzien op ons intieme strand, de familie van oude relaties en nieuwe vrienden, de jazz-klanken, de dampende pizza-oven… En de nieuwe energie die we er hebben opgedaan, genoeg om het seizoen van herfst en winter te weerstaan en weer tot MalieBeach 2016 door te gaan.

Klik hieronder om de video impressie van MalieBeach 2015 te bekijken.

 

 

 

 

 

Blog post

TRANSFORMATIE IN DE MAAK

Detam Utrecht-Nijenoord 1_Dirk Roosenburg 1959

HU verkoopt gebouw Nijenoord 1

Hogeschool Utrecht (HU) heeft 31 oktober 2014 het pand Nijenoord 1 verkocht aan MidNed Projectontwikkeling. Het pand wordt op 15 december 2016 geleverd aan MidNed. De verkoop is onderdeel van het huisvestingsprogramma van de HU, waarbij al het Utrechts onderzoek en onderwijs van de HU wordt gehuisvest op Utrecht Science Park De Uithof

Blog post

Als een raket naar het hoogste punt!

In een record tempo werd het hoogste punt bereikt van de bouw van het nieuwe kantoor voor Heerema Marine Contractors te Leiden. De officiële en feestelijke handeling op 10 oktober 2014 werd verricht door Jan Pieter Klaver (Heerema Marine Contractors) en Coert Zachariasse (Delta Development Group). Het nieuwe kantoor is een herontwikkeling van het oude Heerema-gebouw aan de Vondellaan door de ontwikkelcombinatie Delta Development Group en VolkerWessels. Het omvat circa 21.300 m2 b.v.o. en een parkeergebouw voor circa 575 auto’s. Het concept is een scherp, driehoekig volume, waarvan de zijden langs het spoor en de bedrijvenzone hard en steenachtig zijn, terwijl de schuine zijde zich in glas opent naar het nieuwe Vondelplein. Het binnenstedelijk plein wordt begrensd door een levendige plaza waar bovenop negen grote, flexibele kantoorvloeren zijn geplaatst. Na een bouwtijd van 20 maanden zal het gebouw eind 2015 in gebruik worden genomen.

Bekijk de projectpagina Heerema Marine Contractors Leiden

 

Blog post

NAZOMEREN IN UTRECHT

De jaarlijkse beachparty op de Maliesingel staat altijd in het teken van het aanhalen van de band met vrienden, relaties en collega’s. Het vertrouwde weerzien op ons intieme strand vindt plaats op 1 september a.s. Op MalieBeach 2015 haal je energie uit onze cloud van stijlen, sferen, smaken, geuren en kleuren

Bekijk de video : MalieBeach 2014

Blog post

Hollands Glorie in Italië

schip dockwise

Boskalis dochter Dockwise heeft het contract verworven voor het afvoeren van het Concordia-wrak dat voor het Italiaanse eiland Giglio ligt. Na de succesvolle operatie om de Concordia overeind te trekken, en in afwachting van het opdrijven van het schip, heeft Dockwise overleg gevoerd met de opdrachtgever om een veilige oplossing te vinden om het bij het eiland Giglio gelegen Concordia-wrak af te voeren. Er is besloten tot een unieke operatie waarbij de Concordia in zijn geheel op de Dockwise Vanguard wordt geladen en vervolgens veilig naar een locatie wordt vervoerd om te worden gesloopt. De opdrachtgever moet in overleg met de lokale autoriteiten nog een besluit nemen over de eindbestemming. Slopen van het schip in Italië is een van de mogelijkheden die nog wordt onderzocht.

Boskalis verwerft contract voor afvoeren Costa Concordia

Blog post

OPL feliciteert Duurzame Coert Zachariasse

Coert Zachariasse, CEO van Delta Projectontwikkeling, heeft de tweede editie van de verkiezing Duurzame 50 Vastgoed NL gewonnen. Tijdens een zinderend openingscongres van de Dutch Green Building Week werd de lijst met duurzame koplopers in het vastgoed bekendgemaakt. De organisatie van de verkiezing was in handen van de Dutch Green Building Council, Kennisplatform Duurzaam Gebouwd, PropertyNL en Green Business Club. Een vakjury, bestaande uit zes onafhankelijke experts, verkoos Coert Zachariasse als meest invloedrijke duurzame persoon in de bouw en het vastgoed in Nederland. Zachariasse is onder andere bekend van het businesspark Park 20|20 in Hoofddorp, het nieuwe hoofdkantoor voor Heerema Marine Contractors in Leiden en het Anthony Fokker Business Park op Schiphol.

www.duurzame50.nl/nieuws/20130917-coert-zachariasse-wint-tweede-editie-duurzame-50-vastgoed-nl