OPL ARCHITECTEN // 030 251 10 05 // INFO@OPLARCHITECTEN.NL // MALIESINGEL 38 UTRECHT THE NETHERLANDS
Blog post

MALIEBEACH 2017 URBAN OASE

 

MalieBeach kleurde dit jaar verrassend groen. Het strand was omgetoverd in een weelderige Urban Oase. Daarmee willen we illustreren hoe we onze binnenstedelijke projecten steeds meer vergroenen. Met inzet van de sedummatten en gekweekte flexipanels van Sempergreen en de groentonomie van Bakx & Meijer. Zo werd onze Urban Oase een swingende beachparty met een gezond kleurtje!

Klik hieronder om de video impressie van MalieBeach 2017 te bekijken

 

Blog post

ENORME IMPULS STATION ROTTERDAM-ALEXANDER

 

Met een gloednieuw station voor metro en trein en een fikse opknapbeurt van de buitenruimte moet het stationsgebied van Rotterdam-Alexander een flinke impuls krijgen.

De gemeente Rotterdam heeft daartoe samen met een tiental andere partijen, zoals de Nederlandse Spoorween (NS), ondernemingen uit de buurten bewonersorganisaties de handen ineengeslagen om in het bijzonder de Marten Meesweg en het Prins Alexanderplein aan te pakken. Nu nog een gebied met een verrommelde, versleten uitstraling, waarbij het veiligheidsgevoel na sluitingstijd naar het nulpunt daalt. Hoog tijd om de zogeheten Alexanderknoop zo snel mogelijk onder handen te nemen, aldus wethouder Joost Eerdmans (Buitenruimte). “Het is nu tijd om niet te lullen, maar te poetsen.”

Blog post

HEEREMA NEEMT EEN VLUCHT

 

 

Na de jarenlange beknelling in een te krappe en inflexibele werkomgeving, neemt de creativiteit  en expertise van Heerema een vlucht met de oplevering van het nieuwe hoofdkantoor in Leiden.

Delta | VolkerWessels leveren nieuw hoofdkantoor op voor Heerema Marine Contractors in Leiden.

Het gebouw is ontwikkeld door Vondellaan 47 Leiden B.V., de combinatie van Delta Development Group en VolkerWessels Bouw en Vastgoedontwikkeling, en ontworpen door OPL Architecten en Heyligers d+p (interieur). Het markante kantoorgebouw bestaat uit een kantoorgedeelte van circa 20.000 m² vvo, met een parkeergarage van 574 parkeerplaatsen. Het kantoor heeft een zeer gunstige ligging, op loopafstand van het treinstation van Leiden en direct aan de uitvalsweg naar de A44.
Het gebouw van Heerema is ontwikkeld met de mens, flexibiliteit en aanpasbaarheid als uitgangspunt. Als zodanig bevordert het gebouw de productiviteit en het welbevinden van de Heerema-medewerkers en -bezoekers en sluit het naadloos aan op de projectmatige wijze van werken van Heerema. Door toepassing van Cradle to Cradle© elementen en het uitgebreide duurzaamheidspakket zal het gebouw het BREEAM NL nieuwbouwcertificaat met label “Excellent” toegekend krijgen, de sloop van de oorspronkelijke bebouwing heeft het wereldwijde eerste BREEAM Very Good-certificaat behaald. Het gebouw wordt langjarig volledig gehuurd door Heerema Marine Contractors Nederland SE, sinds meer dan 50 jaar een wereldwijd toonaangevende maritieme aannemer in de internationale offshore olie- en gasindustrie.

Blog post

RON BLAAUW OP 10E MALIEBEACH

 

Op 30 augustus beleefde MalieBeach zijn 10e editie en speciaal voor deze gelegenheid wilden we een ster uitdelen. In de vorm van een mediterrane avond starring Ron Blaauw. Het werd een zomerse beachparty met een culinaire inslag, met een vibe die je door de winter heen helpt. En hopelijk zien we je dan weer op MalieBeach 2017 !

Klik hieronder om de video impressie van MalieBeach 2016 te bekijken

 

 

Blog post

LUCKY SEVEN !

00 thumb OPL7 1516x878-72dpi

In de lijst van Nederlands meest productieve architecten in 2015 staat OPL architecten/re-designers op nr. 7.  Deze lijst is samengesteld door PropertyNL Research en gebaseerd op het bruto vloeroppervlak van de in 2015 in Nederland opgeleverde kantoorgebouwen, winkelcentra en hotelprojecten. De Top-25 van de lijst werd gepubliceerd in het PropertyNL Magazine van 26 februari 2016. Voor OPL telden het hoofdkantoor voor Heerema Marine Contractors in Leiden en een kantoor-/bedrijfsgebouw op Fokker Logistics Park Schiphol mee. We zijn trots op deze positie en op het vertrouwen van onze opdrachtgevers.

In deze periode werden van onze hand ook het nieuwe kantoor voor Boskalis Dredging & Inland Infra in Papendrecht opgeleverd, het gerenoveerde Utrechtse kantoorcomplex Daalse Kwint, het hoofdkantoor REAAL Verzekeringen te Alkmaar, het Hubrecht Institute op De Uithof Utrecht en een binnenstedelijk complex met woningen en winkels in Rotterdam-Carnisse, maar deze telden niet mee in de productiviteitsmeting.

01 thumb OPL7 1516x878-72dpi

Klik hier voor het artikel en de toelichting bij de rangorde

 

Blog post

NAZOMEREN OP MALIEBEACH

 

Op 1 september was het nog volop zomer en slenterden we door het zand van MalieBeach.

Wat overblijft zijn de herinneringen aan de geuren, kleuren en smaken van onze beachparty; aan het vertrouwde weerzien op ons intieme strand, de familie van oude relaties en nieuwe vrienden, de jazz-klanken, de dampende pizza-oven… En de nieuwe energie die we er hebben opgedaan, genoeg om het seizoen van herfst en winter te weerstaan en weer tot MalieBeach 2016 door te gaan.

Klik hieronder om de video impressie van MalieBeach 2015 te bekijken.

 

 

 

 

 

Blog post

HEEREMA’S ONTZET

 

Delta | VolkerWessels leveren nieuw hoofdkantoor op voor Heerema Marine Contractors in Leiden.

Na de jarenlang beknelling in een te krappe en inflexibele werkomgeving, voelt de oplevering van het nieuwe hoofdkantoor als een bevrijding voor de creativiteit en expertise van Heerema.

Het gebouw is ontwikkeld door Vondellaan 47 Leiden B.V., de combinatie van Delta Development Group en VolkerWessels Bouw en Vastgoedontwikkeling, en ontworpen door OPL Architecten en Heyligers d+p (interieur). Het markante kantoorgebouw bestaat uit een kantoorgedeelte van circa 20.000 m² vvo, met een parkeergarage van 574 parkeerplaatsen. Het kantoor heeft een zeer gunstige ligging, op loopafstand van het treinstation van Leiden en direct aan de uitvalsweg naar de A44. Het gebouw van Heerema is ontwikkeld met de mens, flexibiliteit en aanpasbaarheid als uitgangspunt. Als zodanig bevordert het gebouw de productiviteit en het welbevinden van de Heerema-medewerkers en -bezoekers en sluit het naadloos aan op de projectmatige wijze van werken van Heerema. Door toepassing van Cradle to Cradle© elementen en het uitgebreide duurzaamheidspakket zal het gebouw het BREEAM NL nieuwbouwcertificaat met label “Excellent” toegekend krijgen, de sloop van de oorspronkelijke bebouwing heeft het wereldwijde eerste BREEAM Very Good-certificaat behaald. Het gebouw wordt langjarig volledig gehuurd door Heerema Marine Contractors Nederland SE, sinds meer dan 50 jaar een wereldwijd toonaangevende maritieme aannemer in de internationale offshore olie- en gasindustrie.

Blog post

TRANSFORMATIE IN DE MAAK

Detam Utrecht-Nijenoord 1_Dirk Roosenburg 1959

HU verkoopt gebouw Nijenoord 1

Hogeschool Utrecht (HU) heeft 31 oktober 2014 het pand Nijenoord 1 verkocht aan MidNed Projectontwikkeling. Het pand wordt op 15 december 2016 geleverd aan MidNed. De verkoop is onderdeel van het huisvestingsprogramma van de HU, waarbij al het Utrechts onderzoek en onderwijs van de HU wordt gehuisvest op Utrecht Science Park De Uithof

MidNed heeft, in overleg met de gemeente Utrecht, het plan om het pand (20.711 m2, bvo) te transformeren tot appartementsgebouw. Dit vormt een mooie aanvulling op het huidige woonaanbod in Utrecht-Noordwest. De plannen van MidNed sluiten aan bij de ambities van de gemeente om leegstand van kantoorpanden tegen te gaan. De gemeente is zeer verheugd met dit initiatief en steunt de plannen van MidNed. De plannen voor de appartementen zijn voornamelijk gericht op de koop- en vrije huursector.  MidNed heeft in het verleden al vaker kantoorpanden getransformeerd naar woningen.

Betrokken partijen Het is een positief resultaat voor de HU om bij de huidige leegstand van veel kantoorpanden het pand te kunnen verkopen. De verkoop van het pand Nijenoord 1 biedt de HU de mogelijkheid haar huisvestingsprogramma te realiseren binnen de gestelde financiële kaders. De verkoop aan MidNed komt ook tegemoet aan het uitgangspunt van de HU om bij verkoop het pand bij voorkeur te behouden voor een maatschappelijke of woonfunctie.

Blog post

Als een raket naar het hoogste punt!

In een record tempo werd het hoogste punt bereikt van de bouw van het nieuwe kantoor voor Heerema Marine Contractors te Leiden. De officiële en feestelijke handeling op 10 oktober 2014 werd verricht door Jan Pieter Klaver (Heerema Marine Contractors) en Coert Zachariasse (Delta Development Group). Het nieuwe kantoor is een herontwikkeling van het oude Heerema-gebouw aan de Vondellaan door de ontwikkelcombinatie Delta Development Group en VolkerWessels. Het omvat circa 21.300 m2 b.v.o. en een parkeergebouw voor circa 575 auto’s. Het concept is een scherp, driehoekig volume, waarvan de zijden langs het spoor en de bedrijvenzone hard en steenachtig zijn, terwijl de schuine zijde zich in glas opent naar het nieuwe Vondelplein. Het binnenstedelijk plein wordt begrensd door een levendige plaza waar bovenop negen grote, flexibele kantoorvloeren zijn geplaatst. Na een bouwtijd van 20 maanden zal het gebouw eind 2015 in gebruik worden genomen.

Bekijk de projectpagina Heerema Marine Contractors Leiden

 

Blog post

NAZOMEREN IN UTRECHT

De jaarlijkse beachparty op de Maliesingel staat altijd in het teken van het aanhalen van de band met vrienden, relaties en collega’s. Het vertrouwde weerzien op ons intieme strand vindt plaats op 1 september a.s. Op MalieBeach 2015 haal je energie uit onze cloud van stijlen, sferen, smaken, geuren en kleuren

Bekijk de video : MalieBeach 2014