OPL ARCHITECTEN // 030 251 10 05 // INFO@OPLARCHITECTEN.NL // MALIESINGEL 38 UTRECHT THE NETHERLANDS
Blog post

TRANSFORMATIE IN DE MAAK

Detam Utrecht-Nijenoord 1_Dirk Roosenburg 1959

HU verkoopt gebouw Nijenoord 1

Hogeschool Utrecht (HU) heeft 31 oktober 2014 het pand Nijenoord 1 verkocht aan MidNed Projectontwikkeling. Het pand wordt op 15 december 2016 geleverd aan MidNed. De verkoop is onderdeel van het huisvestingsprogramma van de HU, waarbij al het Utrechts onderzoek en onderwijs van de HU wordt gehuisvest op Utrecht Science Park De Uithof

MidNed heeft, in overleg met de gemeente Utrecht, het plan om het pand (20.711 m2, bvo) te transformeren tot appartementsgebouw. Dit vormt een mooie aanvulling op het huidige woonaanbod in Utrecht-Noordwest. De plannen van MidNed sluiten aan bij de ambities van de gemeente om leegstand van kantoorpanden tegen te gaan. De gemeente is zeer verheugd met dit initiatief en steunt de plannen van MidNed. De plannen voor de appartementen zijn voornamelijk gericht op de koop- en vrije huursector.  MidNed heeft in het verleden al vaker kantoorpanden getransformeerd naar woningen.

Betrokken partijen
Het is een positief resultaat voor de HU om bij de huidige leegstand van veel kantoorpanden het pand te kunnen verkopen. De verkoop van het pand Nijenoord 1 biedt de HU de mogelijkheid haar huisvestingsprogramma te realiseren binnen de gestelde financiële kaders. De verkoop aan MidNed komt ook tegemoet aan het uitgangspunt van de HU om bij verkoop het pand bij voorkeur te behouden voor een maatschappelijke of woonfunctie.

Huisvestingsprogramma HU

De HU zet inmiddels al flinke stappen om de moderne, flexibele kennisorganisatie te worden die zij voor ogen heeft. Al het Utrechtse onderwijs en onderzoek van Hogeschool Utrecht wordt in 2017 op één aansprekende en herkenbare plek geconcentreerd: het Utrecht Science Park (USP) De Uithof. De HU-campus biedt niet alleen kwalitatief hoogwaardig onderwijs en onderzoek, maar staat ook voor ontmoeting in een dynamische en kennisrijke omgeving, met eigentijdse voorzieningen.

www.midned.nl

www.huontwikkelt.nl

Bekijk de projectpagina Transformatie Nijenoord 1 Utrecht