OPL ARCHITECTEN // 030 251 10 05 // INFO@OPLARCHITECTEN.NL // MALIESINGEL 38 UTRECHT THE NETHERLANDS
Blog post

HEEREMA NEEMT EEN VLUCHT

 

 

Na de jarenlange beknelling in een te krappe en inflexibele werkomgeving, neemt de creativiteit  en expertise van Heerema een vlucht met de oplevering van het nieuwe hoofdkantoor in Leiden.

Delta | VolkerWessels leveren nieuw hoofdkantoor op voor Heerema Marine Contractors in Leiden.

Het gebouw is ontwikkeld door Vondellaan 47 Leiden B.V., de combinatie van Delta Development Group en VolkerWessels Bouw en Vastgoedontwikkeling, en ontworpen door OPL Architecten en Heyligers d+p (interieur). Het markante kantoorgebouw bestaat uit een kantoorgedeelte van circa 20.000 m² vvo, met een parkeergarage van 574 parkeerplaatsen. Het kantoor heeft een zeer gunstige ligging, op loopafstand van het treinstation van Leiden en direct aan de uitvalsweg naar de A44.
Het gebouw van Heerema is ontwikkeld met de mens, flexibiliteit en aanpasbaarheid als uitgangspunt. Als zodanig bevordert het gebouw de productiviteit en het welbevinden van de Heerema-medewerkers en -bezoekers en sluit het naadloos aan op de projectmatige wijze van werken van Heerema. Door toepassing van Cradle to Cradle© elementen en het uitgebreide duurzaamheidspakket zal het gebouw het BREEAM NL nieuwbouwcertificaat met label “Excellent” toegekend krijgen, de sloop van de oorspronkelijke bebouwing heeft het wereldwijde eerste BREEAM Very Good-certificaat behaald. Het gebouw wordt langjarig volledig gehuurd door Heerema Marine Contractors Nederland SE, sinds meer dan 50 jaar een wereldwijd toonaangevende maritieme aannemer in de internationale offshore olie- en gasindustrie.
De koper van het project is Standard Life Investments en werd in deze transactie juridisch bijgestaan door Loyens en Loeff en technisch begeleid door Royal HaskoningDHV. DTZ Zadelhoff adviseerde Standard Life Investments bij deze transactie. De verkopende partij, Vondellaan 47 Leiden B.V. werd geadviseerd door RJVD Vastgoed B.V. en juridisch bijgestaan door Houthoff Buruma.

Delta Development Group is onafhankelijk internationaal projectontwikkelaar en belegger voornamelijk actief in Nederland en Duitsland. Met als speerpunt duurzame herontwikkeling van binnenstedelijke en gebiedsontwikkelingen is Delta breed actief op de vastgoedmarkt. Het zwaartepunt van de activiteiten ligt in Nederland. Delta is een middelgrote projectontwikkelaar die betrouwbaarheid, slagvaardigheid, creativiteit en passie voor vastgoed laat terugkomen in de duurzame ontwikkeling van haar projecten.
VolkerWessels is een hecht samenwerkende groep van bedrijven in de bouw en aanverwante sectoren. De 125 werkmaatschappijen functioneren als zelfstandige ondernemingen met een eigen winst- en marktverantwoordelijkheid binnen de clusters Bouw en Vastgoedontwikkeling Nederland; Civiel en Wegen Nederland (en export) en Verenigd Koninkrijk; Infrastructuur en Gebiedsontwikkeling Verenigde Staten/Canada; Infratechniek, Telecom en Spoorwegbouw en Advies & Dienstverlening en Toelevering. Het zwaartepunt van de werkzaamheden van VolkerWessels ligt in Nederland. Daarnaast zijn er vestigingen in een beperkt aantal landen: België, Duitsland, Polen, Estland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada. Gemiddeld 16.400 medewerkers geven dagelijks invulling aan het thema ‘Samen bouwen aan wonen, werken en mobiliteit.
Heerema Marine Contractors (HMC) transporteert, installeert en verwijdert offshore constructies voor de internationale olie- en gasindustrie, zoals productieplatforms en de bijbehorende pijpleidingen. Voor de installatie van deze constructies op zee wordt gebruik gemaakt van de grote kraanschepen, Aegir, Thialf, Hermod en Balder.

Bekijk de projectpagina Heerema Marine Contractors – Leiden