OPL ARCHITECTEN // 030 251 10 05 // INFO@OPLARCHITECTEN.NL // MALIESINGEL 38 UTRECHT THE NETHERLANDS
A’dammium – Amsterdam

Kantoor, showroom en bedrijfshal in één

SPECS

Opdrachtgever : Dura Vermeer Vastgoed

Omvang : 9.750 m² kantoor, showroom en bedrijfsruimte

Plaats : Amsterdam

Periode : 1998 – 2000

 

Het A’dammium staat in een bedrijfsomgeving aan de rand van Amsterdam, aan de ringweg A10. Door de ronde vorm zet het kantoorgebouw de toon.
In het A’dammium zijn drie volumes aaneen geknoopt: een toren met kantoren, een showroom en een bedrijfshal. De drie elementen worden verbonden door de toepassing van roodbruin steen, dat vanaf de bedrijfshal via de showroom opklimt en het hoogste punt van de toren vormt.

5 OPLarchitecten_Adammium 1516x878 72dpi

Innovatie glastechniek
De ruggengraat van de toren, het roodbruine bakstenen deel, heeft kleinere ramen dan de uitkragende kantoorvloeren eromheen, die aan de ruggengraat lijken te hangen. In de tijd dat we het gebouw ontwierpen kwam nieuwe heldere, zonwerende beglazing op de markt. Het A’dammium is het eerste pand waarin wij deze innovatieve glastechnieken hebben doorgevoerd. Door het glas oogt het kantoorvolume transparant en wordt het katoorwerk zichtbaar.

State of the art
Het gebouw kent trouwens meer nieuwe toepassingen van materialen. De bedrijfshal is bijvoorbeeld gemaakt van kalzipplaten, die gebrokenheid accentueren, het industriële aspect benadrukken en betaalbaar zijn. De bedrijfshal staat met zijn rug naar de snelweg. De ronding maakt de achterkant interessant, markant en herkenbaar. Het gebouw was in de tijd dat het ontstond state of the art.

 

« Terug

Relevante projecten

Heerema Marine Contractors – Leiden
Reaal – Alkmaar
Uitbreiding Kantoorgebouw Schonenvaert – Haarlem