OPL ARCHITECTEN // 030 251 10 05 // INFO@OPLARCHITECTEN.NL // MALIESINGEL 38 UTRECHT THE NETHERLANDS
Priva Campus – De Lier

Duurzame innovatiekracht uit het Westland

SPECS

Opdrachtgever : Reinco Vastgoed B.V.

Plaats : De Lier

Omvang : 10.200 m² b.v.o. bedrijfsruimte en kantoor

Periode : 2003 – 2008

 

Het gebouw is bekroond als meest innovatieve werkplek van Nederland en is Breeam-gecertificeerd. Priva (www.priva.nl) is een project om trots op te zijn. Het concept hebben we ‘campus onder één dak’ genoemd. Alle dochterbedrijven en het moederbedrijf zijn nu in één gebouw gevestigd, waardoor synthese is ontstaan.

Hoogwaardige uitstraling

De omgeving is parkachtig. Dit gebouw staat in het Westland tussen de kassen en is een echte eyecatcher met een hoogwaardige en voorname uitstraling. Het vele glas refereert aan de kassen en verbeeldt de core business van Priva: technologie ontwikkelen en produceren voor klimaatbeheersing in kassen en gebouwen.
Het speelse, golvende dak verbindt de volumes. De gevel bestaat uit deels glazen en deels warmtewerende, translucente panelen. Aan de buitenzijden liggen de bedrijven, vergaderzalen, restaurant en bibliotheek. Ze zijn verbonden door een onverwarmde straat (atrium) in het midden. De kassengevel loopt door in het atrium. In het atrium bevinden zich trappenhuizen en plekken waar medewerkers en gasten elkaar in informele sfeer kunnen spreken.

11 OPLarchitecten_Priva 1516x878 72dpi

Houtconstructies
Het gebouw bevat veel houtconstructies, maar vooral door de grote glasoppervlakten was het een uitdaging om een goede klimaatbeheersing te realiseren. Gaandeweg de conceptfase ontstond bij de opdrachtgever enthousiasme om een duurzaam en innovatief bedrijfsgebouw neer te zetten. Uiteindelijk hebben we een gebouw gerealiseerd dat CO2-neutraal is en beschikt over een perfecte klimaatbeheersing. Het gebouw is het visitekaartje van het bedrijf.
De coördinatie van het project lag bij ons. Ook interieur en inrichting hebben we met een team van verschillende vakdisciplines ontworpen. Dat maakt het gebouw tot een (h)echte eenheid.

« Terug

Relevante projecten

Hubrecht Instituut bouwdeel E – Utrecht De Uithof
Anthony Fokker Business Park – Oude Meer – Schiphol
Bloemistenkwekerij – Aalsmeer