OPL ARCHITECTEN // 030 251 10 05 // INFO@OPLARCHITECTEN.NL // MALIESINGEL 38 UTRECHT THE NETHERLANDS
Anthony Fokker Business Park – Oude Meer – Schiphol

Aerodynamische warehouses

SPECS

Opdrachtgever : Delta Development Group

Plaats : Oude Meer – Schiphol

Omvang : 91.850 m² b.v.o. warehouses en kantoren

Periode : 2008 – 2017

 

Het Anthony Fokker Business Park is een groot logistiek centrum bij Schiphol Oost. Binnen het masterplan vallen drie bedrijfsgebouwen, bedoeld voor tussenopslag en kantoren. De warehouses verspringen en hebben opvallende hoekaccenten. Met elkaar vormen ze een speels ensemble.

Detaillering

De standaardmaterialen zijn zorgvuldig gedetailleerd. De basisbekleding van de gebouwen is donker, met een zilverkleurige, metalen belijning. De belijning doorbreekt de massaliteit en is een directe verwijzing naar de luchtvaart.
Een logistiek centrum wordt al snel als ‘saai’ betiteld, terwijl het gebied een levendige dynamiek kent. Om de gebouwen een dynamische uitstraling te geven, steken de kantoorunits boven de warehousevolumes uit. Ze doen daardoor sterk denken aan een cockpit van een vliegtuig.

07 OPLarchitecten_AMB Fokkerweg 1516x878-72dpi

Eyecatchers

Geprofileerde staalplaten zijn in verschillende richtingen toegepast, zodat ook op lang uitgestrekte  gevels eentonigheid wordt voorkomen. Aan de achterzijde van de gebouwen creëert de belijning een kader met een opening in de gevel. Hier bevinden zich de laad- en losruimtes. Vanaf de aanvoerweg fungeren de warehouses als echte eyecatchers.

« Terug

Relevante projecten

Anthony Fokker Business Park kavel N3-4/N5 – Oude Meer – Schiphol
Perfecta – De Wetering – Utrecht
Boskalis Gebouw 2 – Papendrecht