OPL ARCHITECTEN // 030 251 10 05 // INFO@OPLARCHITECTEN.NL // MALIESINGEL 38 UTRECHT THE NETHERLANDS
Mercedes-Benz Headquarters Nederland

transformatie van bedrijfsruimte naar hoofdkantoor

SPECS

Opdrachtgever : Delta Development Group / Daimler Real Estate

Plaats : Nieuwegein-Laagraven

Omvang : ca. 11.500 m2 b.v.o.

Periode : 2017-2019

 

Een kansloos bedrijfsgebouw is in de afgelopen 2 jaar getransformeerd tot het nieuwe hoofdkwartier van Mercedes-Benz Nederland. In het gebouw is een atrium uitgesneden, waar omheen nu grote kantoorvloeren liggen. Vanuit deze intense werkomgeving komt alles samen in een kloppend hart met auditorium, restaurant en meeting facilities.

Bij het ontwerpen van het nieuwe hoofdkantoor van Mercedes-Benz konden we  optimaal gebruik maken van Delta’s kennis en ervaring op het gebied van duurzaamheid, Cradle To Cradle toepassingen en Human Centered Design.

Door het centrale deel van het gebouw te verwijderen en de binnentuinen te overdekken, is een groot Atrium ontstaan, waarin op grote schaal groene binnengevels zijn aangebracht. In de atriumoverkapping zijn zonnecellen geïntegreerd en in het hele gebouw zijn gezonde materialen toegepast. Hierdoor ademt het gebouw en kunnen alle gebruikers, overal in het gebouw, genieten van een overvloed aan daglicht. Er zijn nieuwe zichtlijnen ontstaan waardoor medewerkers verbinding krijgen met elkaar en de interne communicatie wordt bevorderd.

Het resulteert in een licht, groen gebouw met een prettige akoestiek en gezonde lucht.

« Terug

Relevante projecten